Construcció de jardins i espais

CONSTRUIM EL JARDÍ DELS TEUS SOMNIS

El disseny en 3D i la posterior construcció de jardins és la principal línia d’activitat que
desenvolupa Cal Tino. Disposem de la maquinària necessària per tota la sèrie de treballs
que implica la construcció d’un jardí.

Procés executiu

1. Visita inicial, projecte i valoració

En qualsevol projecte de construcció de nous jardins, el primer pas és realitzar la visita i escoltar les idees dels clients per analitzar-ne la viabilitat. Posteriorment, com a professionals del paisatgisme, ja ens correspon a nosaltres aconsellar què és viable i que no i fer una proposta (projecte 3D), on s’aporten idees i solucions per arribar a la construcció d’un jardí que estigui a l’altura que espera el client.

3. Instal·lació

Un cop adequat el terreny, es procedeix a la instal·lació del reg i de la il·luminació del jardí, sempre tenint en compte la posició d’arbres i plantes. El sistema de reg pot ser per gota a gota o per aspersió. La nostra recomanació sol ser instal·lar un sistema gota a gota en plantes i arbres i reservar el sistema de reg per aspersió per zones extenses com gespes i gramínies.

2. Adequació del terreny i construcció de piscina o estany

Adequar la zona per a la construcció del jardí és una tasca bàsica, similar a la que pot suposar executar els fonaments d’una casa. Les tasques més rellevants són: anivellar el terreny, construir escales amb travesses de fusta, definir desnivells…

4. Plantació de jardins

És una de les fases més agraïdes pels que treballem en aquest sector. Consisteix en la col·locació i plantació de plantes, flors i arbres tenint en compte les seves necessitats de llum, aigua i sòl, així com de les condicions ambientals de la zona on es troba el jardí (lloc més humit, d’obaga, calor…) i les interferències entre espècies vegetals; sempre buscant l’harmonia total del jardí.

5. Acabats

És l’últim graó per a finalitzar l’obra. Existeixen gran varietat d’acabats que han d’anar d’acord amb la idea de jardí dels nostres professionals i dels nostres clients. S’utilitzen tota mena de marmolines, terra volcànica, pedres, graves, bolos, escorça de pi, gespa artificial o natural per acabar la parcel·la de sòl i brucs i escorça d’avet per tapar zones amb tancat.