Tenir plantes a casa té molt més beneficis dels que ens pensem i no només són un element decoratiu.

  1. Alliberen oxigen i per tant, milloren l’aire de casa nostra. Encara que la majoria de plantes durant la nit consumeixin oxigen i alliberin diòxid de carboni el balanç global de tot el dia és molt positiu i ens ajuden a respirar millor.
  2. Relaxen: el color verd, la bellesa, l’olor… les plantes afecten positivament a l’estat d’ànim de les persones: relaxen, animen, redueixen l’estrès i tranquil·litzen.
  3. Purifiquen l’aire: les plantes alliberen oxigen, remouen l’aire, augmenten la humitat de l’aire, absorbeixen alguns gasos contaminants fent més saludable l’aire que respirem. També ajuden a suavitzar la temperatura, alliberant calor a l’hivern i refrescant a l’estiu.
  4. Redueixen el soroll: moltes plantes actuen com a esponges i ofeguen els sons.
  5. Gràcies a la seva capacitat per humidificar l’aire, les plantes ajuden a mantenir la pell hidratada.
  6. Augmenten el rendiment: hi ha estudis que demostren que tenir plantes als espais de treball contribueix en la millora del rendiment i de l’eficàcia. També, com ja hem comentat anteriorment, ajuden a relaxar-se de manera que redueixen l’estrès laboral.
  7. Augmenten el nivell de concentració: gràcies a la capacitat de relaxació que tenen les plantes, ajuden en la concentració i, per tant, milloren la creativitat i la producció.
  8. Milloren l’autoestima i l’estat d’ànim: cuidar una planta i veure com creix contribueix a la millora de l’autoestima ja que tenir cura d’una planta requereix constància i responsabilitat. Quan la planta creix sana genera un sentiment de satisfacció a la persona que en té cura, contribuint així a l’augment de l’autoestima.
  9. Netegen l’aire: les plantes redueixen la contaminació absorbint gasos nocius, remouen el fum i redueixen significativament la pols (fins a un 20%).
  10. Fan els espais més bonics: evidentment les plantes són un gran element decoratiu, un petit oasis de natura en qualsevol espai. També són aromatitzants naturals, ideals per perfumar casa nostra.