Molta gent pensa que les orquídies són una planta difícil de cuidar. Però realment és una planta poc exigent que amb uns senzills requisits bàsics es mantindrà florida durant molt temps.

Llum: necessiten molta llum tot i que cal vigilar que no els toqui el sol directament.

Temperatura: la temperatura ideal per l’orquídia és entre 16 i 22ºC.

Humitat: necessiten molta humitat.

Ventilació: cal que la orquídia estigui en un lloc fàcil de ventilar, tot i que cal vigilar que no estigui en un lloc per on passi un corrent d’aire.

Reg: requereixen d’aproximadament una reg per setmana, però pot variar segons l’època de l’any. És recomanable regar-les per immersió. Podem saber si l’orquídia necessita aigua mirant les seves arrels a   través de la torreta de plàstic transparent: quan les arrels són verdes és senyal que la planta té prou aigua. En canvi, si són grises ens indiquen que la planta necessita aigua. Un cop regada, cal que deixem que la planta expulsi l’aigua sobrant.

Nutrients: és aconsellable abonar la planta regularment.

Transplantament: és possible que passats dos anys la orquídia necessiti un transplantament. En el moment de fer-ho, cal tenir en compte que les orquídies utilitzen un substrat especial, elaborat amb escorces. Cal utilitzar sempre una torreta transparent, ja que les arrels de l’orquídia fan la fotosíntesis.

Poda: hi ha diferents opinions sobre quan s’han de tallar les tiges de les orquídies. Un cop s’ha assecat la tija, sí que és necessari tallar-la des de la base. Si les tiges han perdut totes les flors però es mantenen verdes podem no tallar-les o tallar-les per la base just per sobre del primer nus.