A l’estiu és molt important regar bé les nostres plantes ja que els dies de calor, com nosaltres, necessiten hidratar-se més. Aquí trobareu els 4 consells bàsics per fer un bon reg a l’estiu!

1- Rega en profunditat:

Contràriament al que pot semblar, a l’estiu no cal regar molt freqüentment. Sí que és cert que cal augmentar el reg però, en general, el més recomanable és regar entre dues i tres vegades per setmana però augmentant la quantitat d’aigua. Així, les plantes creen les seves pròpies reserves d’aigua i poden combatre millor la calor.

2- Rega a primera hora del matí o al vespre:

El millor moment per regar és a primera hora del matí o bé un cop ja s’ha post el sol. Així evitem que el sol pugui cremar les plantes i ajudem per què el substrat retingui millor la humitat, ja que en les hores de més calor l’aigua s’evapora amb més facilitat.

3- No mullis les fulles

Mullar les fulles en el moment del reg pot provocar malalties a la planta i, si el sol toca a les fulles, cremar-les.

4- Controla la humitat

Una humitat constant és bona per evitar la deshidratació de les plantes però és important no excedir-nos amb l’aigua de reg i procurar que les plantes comptin amb un bon drenatge.

A l’hora de regar la gespa hem d’evitar l’entollament ja que una capa d’aigua dificulta la respiració de les arrels.

*Tingues en compte que…

Les plantes en tests petits no disposen de tanta reserva d’aigua i, per tant, caldrà fer-hi un reg més freqüent.

Quan marxes de vacances les plantes segueixen necessitant aigua. Busca solucions per poder regar-les! Una bona opció, sobretot per plantes d’interior i terrasses o balcons, és utilitzar gels o cons d’argila dosificadors.