La poinsettia vermella és la més clàssica, però aquest nadal apostem amb força per les princetties, molt semblant a la poinsettia, de color pastel amb tons salmó, groga, rosades, carbassa, canyella i xispejades. Les seves fulles creixen de manera més compacta, és més resistent al fred que les poinsetties.

Aquest nou ventall cromàtic ve acompanyat d’una gran varietat de mides i formes per a tots els gustos: minis, estàndar, en forma d’arbre, de bola i fins i tot de penjar. Aquesta planta decorativa d’interior és ideal pels dies més freds de l’any.

Com cuidar-les?

Cada any, a cada llar, una Ponsettia o princettia decora una taula, una estança o racó. Però, com podem cuidar-la perquè ens duri d’any a any?

Quan comprem aquesta planta, normalment la trobem parcialment embolicada amb plàstic per protegir les seves fulles. El primer que cal fer per cuidar-la és treure-la de la bossa, per millorar-ne la ventilació i així evitar la caiguda de fulles.

Lloc: Llum natural, però no sol directe. Ha d’estar en un lloc ben il·luminat i allunyada de fonts de calor artificial, com radiadors, estufes i llars de foc. No els agrada tampoc el corrent d’aire.

Reg: necessita un reg moderat, evitant sempre mullar les fulles i flors, motiu pel qual es recomana el reg per immersió, que consisteix en col·locar la planta a un plat amb aigua natural durant 15 minuts i deixar que escorri l’aigua sobrant. Si reguem de forma normal cal buidar el plat de recollida de l’aigua sobrant després de cada reg, ja que un excés d’aigua pot podrir-ne les arrels.

Poda: quan la planta s’hagi quedat sense fulles, normalment cap a finals de gener o febrer, cal tallar les tiges a 10 cm i segellar la ferida amb cera d’espelma. Es recomana utilitzar guants ja que la seva sabia és irritant.

Trasplantament: a la primavera, podem trasplantar la poinsettia a una torreta més gran i renovar el substrat amb un substrat universal de qualitat.