És moment de plantar, trasplantar de sòl a sòl alguns arbustos i arbres de fulla caduca que ja han entrat en repòs. Si estàs pensant a fer una tanca, ara és el moment. Podem fer-la de photinies, viburnums, arbutus unedo, llorers, baladres,…

Podar, retallar les tanques, netejar branques i seques fetes malbé. Si els troncs són gruixuts, aplicarem la pasta cicatritzant (disponible al garden) per prevenir els fongs i altres malalties. Fins a la primavera no et caldrà podar de nou. També pots fer la prepoda dels rosers de peu baix, sempre que no estiguin florits.

Abonar les plantes de flor de temporada tardor/hivern com ara els crisantems, ciclàmens, pensaments i sedums amb un fertilitzant ric en potassi,  així floriran més temps.

RECOMANACIÓ: fer la tècnica “mulching” a les plantes delicades al fred: és a dir, protegir i nodrir amb bases orgàniques i així enriquir el sòl quan es descomponguin (escorça de pi, turba, compost…) o inorgàniques (graves, roca volcànica…). Així,  evitarem el creixement de males herbes, reduirem la pèrdua d’aigua del sòl i protegirem les arrels de les baixes temperatures.

A tenir en compte:

  • És interessant eliminar les plagues mentre hivernen
  • Cal ruixar amb oli mineral les branques i els troncs dels arbres com ara cirerers, cítrics, oliveres i arbusts de fulla caduca per tal de combatre i preveure l’aparició de plagues que surten a la primavera. Com? Eliminant els ous, les “larves”, insectes i àcars que estan en fase de latència.
  • Fer el tractament dues vegades al mes de novembre i, quan hagin perdut la fulla al mes de gener.