A Cal Tino no som de “o”, som de “i”, és a dir cactus amb flor. Ens acompanyes a conèixer-les millor?

L’origen dels cactus i les crasses

Tenen el seu origen a Amèrica i trobem més de 200 gèneres de cactus, amb unes 2500 espècies, entre elles les crasses. Els cactus són plantes fascinants amb una gran resistència a la sèquia i la calor, però això no far que hagin de menester una sèrie d’atencions per part nostre.

Cactus i Crasses

comprar cactus crasses crasas suculentas cal tino serveis jardineria

Els cactus són coneguts per les seves tiges carnoses i espinoses, que els ajuden a retenir la humitat i protegir-se dels depredadors. Aquestes plantes emmagatzemen aigua en els seus teixits, la qual cosa els permet sobreviure durant llargs períodes de sequera. A més, les seves fulles estan modificades en espines per a minimitzar la pèrdua d’aigua per transpiració.

D’altra banda, les crasses presenten fulles gruixudes i carnoses que també emmagatzemen aigua. Aquestes fulles poden tenir diverses formes i colors, la qual cosa les converteix en atractives opcions decoratives. Igual que els cactus, les crasses són capaces de suportar llargs períodes sense reg i s’adapten bé a condicions de llum intensa.

comprar cactus crasses crasas suculentas cal tino serveis jardineria

Plantes de baix manteniment

Tant els cactus com les crasses són plantes de baix manteniment, la qual cosa les fa ideals per a aquells que no tenen molt temps o experiència en jardineria. Només requereixen regs esporàdics i llum solar adequada. A més, moltes d’aquestes plantes són capaces de propagar-se fàcilment a través d’esqueixos, la qual cosa les converteix en opcions econòmiques i accessibles per a expandir la teva col·lecció.

Cactus o flors, heus aquí la qüestió…

Algunes persones prefereixen els cactus en lloc de les flors per diverses raons.

En primer lloc, els cactus són plantes que requereixen menys cura i atenció en comparació amb les flors. Són capaços de sobreviure en condicions adverses i no necessiten regs freqüents. A més, la seva forma i estructura única, juntament amb les seves espines, els confereixen un aspecte interessant i distintiu. També són una opció popular per a aquells que tenen al·lèrgies a les flors o mascotes curioses, ja que els cactus són menys propensos a causar reaccions al·lèrgiques o ser mossegats. La seva longevitat i capacitat per a adaptar-se a diferents entorns també són atractius per als amants de les plantes.

comprar cactus crasses crasas suculentas cal tino serveis jardineria

ETS CACTÒFIL?

Es tracta de l’addicció incontrolable de col·leccionar cactus i crasses de manera empedreïda a casa.

Llegeix més

6 consells per a la cura dels cactus i les crasses

Aquí tens una breu llista de cures i consells per a la cura dels cactus i les crasses.

  • Ubicació i llum: Col·loca els cactus i les crasses en un lloc on rebin almenys 6 hores de llum solar directa al dia.

  • Reg adequat: Deixa que el sòl s’assequi completament entre regs. En general, és millor regar en excés que regar de forma insuficient. Durant l’hivern, redueix els regs, ja que les plantes entren en un període de descans.

  • Sòl i drenatge: Utilitza una mescla de sòl específica per a cactus i suculentes que tingui un bon drenatge. Afegeix pedra volcànica per a millorar el drenatge del sòl.

  • Temperatura i humitat: Els cactus i les crasses prefereixen temperatures càlides i no toleren les gelades. Mantingues les plantes allunyades de corrents d’aire fred. La majoria de les espècies s’adapten bé a ambients de baixa humitat.

  • Fertilització: Aplica un adob equilibrat per a cactus i suculentes una vegada al mes durant la temporada de creixement (primavera i estiu). Segueix les instruccions de dosi recomanades.

  • Protecció i maneig: Ves amb compte amb les espines dels cactus en manipular-los. Fes servir guants o eines adequades per a evitar lesions. Protegeix les plantes del contacte directe en mascotes curioses o nens petits.

Recorda que aquests són només consells generals per a la cura de cactus i crasses i cada espècie pot tenir requisits específics. Sempre és recomanable investigar sobre les necessitats particulars de cada planta i adaptar les cures en conseqüència.

Els cactus i les crasses són plantes fascinants i belles que han conquistat el cor dels amants de la jardineria. Les seves adaptacions úniques els permeten sobreviure en condicions extremes, mentre que la seva varietat de formes i colors les converteixen en una opció decorativa versàtil. Si busques plantes de baix manteniment i atractives, els cactus i les crasses són excel·lents eleccions.