L’aloe vera és una planta àmpliament coneguda per les seves propietats medicinals. Molta gent en té a casa i n’ha utilitzat en casos de cremades, irritacions… Però, en coneixeu totes les propietats? Us les expliquem.

Ajuda a tenir cura de la pell. S’utilitza en aplicacions tòpiques (cremades, dermatitis, acne…) però també és un ingredient essencial en la cosmètica natural. L’aloe té la capacitat de penetrar en la pell i estimular la regeneració cutània i cel·lular, motiu pel qual també és conegut per accelerar el procediment de cicatrització. També es pot utilitzar després d’una exposició al sol, ja que conté elements que ajuden a combatre l’oxidació.

Contribueix al benestar digestiu. L’aloe també té propietats digestives i és beneficiós en casos d’acidesa i a l’hora de protegir l’intestí, ja que ajuda a reduir la cremor. A més a més, ja que és ric en vitamines, minerals i antioxidants, és un bon aliat contra l’estrès i la fatiga, i ajuda a eliminar els residus i toxines que generem diàriament.

Alleuja el dolor de llagues i inflamació de geniva. Gràcies a les seves propietats antiinflamatòries pot ser molt útil en alleujar dolors bucals, com poden ser les llagues o la gingivitis.

Combat l’estrenyiment. En aquest cas cal utilitzar el làtex (part groga de sota la pell de les fulles) i no el gel, ja que posseeix efectes laxants.

A més a més, com a planta és molt senzilla de cuidar ja que es resistent a les plagues i a la manca d’aigua. Només cal controlar no regar-la en excés i que no estigui situada en llocs on la temperatura pugui baixar per sota dels 10ºC. També necessita molta llum, preferiblement que no sigui directa.