Atractives per les seves formes vistoses i colors llampants les plantes carnívores són molt fàcils de cuidar i són un bon aliat per tenir la casa lliure de mosques i mosquits.

Han d’estar en un espai de temperatura càlida, com pot ser l’interior d’una casa, i amb llum solar indirecta.

El substrat ha de permetre recrear unes condicions pantanoses i, per tant, ha de poder retenir grans quantitats d’aigua. També és important que tingui un bon drenatge, per evitar que les arrels es podreixin. Una bona opció és utilitzar Sphagnum barrejat amb grava fina especial per aquaris.

Per regar-les prefereixen aigua de pluja i cal evitar utilitzar aigua de l’aixeta ja que pot rebaixar el pH de la terra (les carnívores necessiten un pH àcid). Una alternativa a l’aigua de la pluja és utilitzar aigua destil·lada o aigua de l’aixeta bullida i deixada refredar.

La terra ha d’estar sempre humida i per tant cal regar de manera freqüent. És recomanable posar una safata amb aigua a sota perquè ella mateixa pugui anar agafant aigua quan la necessiti. *És important canviar cada setmana l’aigua per evitar la formació de fons i bacteris.

Com s’alimenta? Les plantes carnívores cacen petits aràcnids i insectes com mosques, mosquits, formigues i papallones. Hi ha carnívores que utilitzen mecanismes de tancament automàtics, altres tenen flors que atrapen els insectes i altres disposen de zones enganxoses per atrapar els insectes.

Hi ha més de 600 tipus de plantes carnívores i al garden en tenim una petita representació: Drosera, Dionaea, Nepenthes…