Arribada la tardor, una de les plantes que ens pot ajudar a mantenir balcons i jardins plens de color és el Pensament. El Pensament (Viola x wittrockiana) és una planta d’exterior molt coneguda, que es caracteritza per tenir unes flors de molts colors i que floreixen durant la tardor i l’hivern i si les temperatures són suaus també tindrem flor a la primavera.

On plantar-los? El Pensament és una planta resistent al fred i a les gelades i creix millor en llocs a ple sol o a semi-ombra.

Com regar-los? durant la floració cal regar-la sovint, més o menys cada 3 dies, controlant que la terra estigui sempre humida però que no arribi a negar-se, ja que es podreix fàcilment. També es recomanable evitar que es mullin les flors.

Sabies que…? la flor del pensament és comestible. Té un gust suau i dolç i sol utilitzar-se com a acompanyament o condiment en plats com amanides, pastes, truites, carns, peixos, vinagretes o fins i tot pastissos i gelats. A més a més del gust i de les propietats medicinals de la flor, és un excel·lent element decoratiu que aportarà un toc de distinció als teus plats.