Les gelades i les baixes temperatures dels mesos de fred poden malmetre les plantes del nostre jardí o terrassa. Us donem alguns consells i opcions per protegir-les:

Tapa les plantes. Pots tapar les plantes amb plàstic de bombolles, plàstic transparent, tela antigelades o una manta. Durant el dia és important destapar les plantes perquè puguin respirar correctament. També cal vigilar que el plàstic o manta no malmeti les fulles, una bona opció és col·locar-lo sobre unes estaques.

Recobreix les torretes. Una bona opció per protegir les plantes del fred és traslladar-les sota cobert durant les nits d’hivern. També és útil recobrir les torretes amb plàstic de bombolles, tela arpillera, cartró, paper de diari, etc. o col·locar-les dins d’un recipient més gran i omplir l’espai sobrant de palla.

Redueix el reg. Reduir el reg és molt important ja que si l’aigua es congela pot malmetre les arrels. També és important que les torretes o jardineres comptin amb un bon drenatge.

Protegeix la terra amb un encoixinat. Pots protegir les plantes del jardí encoixinant el terra amb palla, fulles seques, escorça de pi o preparats artificials pensats per protegir les arrels de les plantes.

Agrupa les plantes. El millor és agrupar les plantes al costat d’una paret si pot ser orientada cap al sud de manera que quedin protegides de fred i vent.

Agrupa les plantes. El millor és agrupar les plantes al costat d’una paret si pot ser orientada cap al sud de manera que quedin protegides de fred i vent.