Un jardí pot ser un lloc ideal per descansar després d’una jornada de treball o durant la setmana ara que passem tantes hores a casa. També és ideal tenir plantes a dins de casa pels beneficis que ens aporten associats al benestar i a la salut.

Ara és un bon moment per preparar i condicionar el teu jardí /terrassa pels vespres a la fresca i àpats en família. Triar la decoració adequada i escollir el tipus de plantes i flors que ens connecti millor amb la natura és fonamental per aconseguir i gaudir d’un lloc ideal. A Cal Tino tenim tot el que necessites per crear el millor escenari: il·luminació (garlandes amb bombetes blanques o de color, torxes, llums, espelmes, fanals amb llum led…), barbacoes, mobiliari d’exterior, elements decoratius, estovalles, coixins! i no hi pot faltar:

 • Una hamaca per fer una migdiada o llegir un bon llibre.
 • Les pedres en la decoració ens ajudarà a confeccionar un clima d’harmonia i tranquil·litat.
 • Una font per relaxar-nos amb el so agradable de l’aigua.
 • Un racó per fer el cafè o el té amb una pèrgola de fusta i mobles d’exterior.
 • Una piscina per fer un bany saludable en un entorn natural.

D’altra banda, tenir plantes d’interior, a part de la seva funció estètica, ens ofereixen molts beneficis en la nostra salut tan física com emocional:

 1. Alliberen oxigen i per tant, milloren l’aire de casa nostra. Encara que la majoria de plantes durant la nit consumeixin oxigen i alliberin diòxid de carboni el balanç global de tot el dia és molt positiu i ens ajuden a respirar millor.
 2. Relaxen: el color verd, la bellesa, l’olor… les plantes afecten positivament a l’estat d’ànim de les persones: relaxen, animen, redueixen l’estrès i tranquil·litzen.
 3. Purifiquen l’aire: les plantes alliberen oxigen, remouen l’aire, augmenten la humitat de l’aire, absorbeixen alguns gasos contaminants fent més saludable l’aire que respirem. També ajuden a suavitzar la temperatura, alliberant calor a l’hivern i refrescant a l’estiu.
 4. Redueixen el soroll: moltes plantes actuen com a esponges i ofeguen els sons.
 5. Gràcies a la seva capacitat per humidificar l’aire, les plantes ajuden a mantenir la pell hidratada.
 6. Augmenten el rendiment: hi ha estudis que demostren que tenir plantes als espais de treball contribueix en la millora del rendiment i de l’eficàcia. També, com ja hem comentat anteriorment, ajuden a relaxar-se de manera que redueixen l’estrès laboral.
 7. Augmenten el nivell de concentració: gràcies a la capacitat de relaxació que tenen les plantes, ajuden en la concentració i, per tant, milloren la creativitat i la producció.
 8. Milloren l’autoestima i l’estat d’ànim: cuidar una planta i veure com creix contribueix a la millora de l’autoestima ja que tenir cura d’una planta requereix constància i responsabilitat. Quan la planta creix sana genera un sentiment de satisfacció a la persona que en té cura, contribuint així a l’augment de l’autoestima.
 9. Netegen l’aire: les plantes redueixen la contaminació absorbint gasos nocius, remouen el fum i redueixen significativament la pols (fins a un 20%).
 10. Fan els espais més bonics: evidentment les plantes són un gran element decoratiu, un petit oasis de natura en qualsevol espai. També són aromatitzants naturals, ideals per perfumar casa nostra.