La tardor és una estació molt bonica, per gaudir dels seus colors, per quedar-se captivats dels grocs, taronges i vermells embriagadors. Des de Cal Tino us proposem decorar la vostra llar amb plantes de temporada tant d’exterior com d’interior.

Al jardí o balcó plantes d’exterior com per exemple els pensaments!

Una de les plantes que ens pot ajudar a mantenir balcons i jardins plens de color és el Pensament. El Pensament (Viola x wittrockiana o Viola cornuta) és una planta d’exterior molt coneguda, que es caracteritza per tenir unes flors de molts colors i que floreixen durant la tardor i l’hivern.

  • On plantar-los? El Pensament és una planta resistent al fred i a les gelades i creix millor en llocs a ple sol o a semi-ombra.
  • Com regar-los? durant la floració cal regar-la sovint, cada uns 3 dies, controlant que la terra estigui sempre humida però que no arribi a negar-se, ja que es podreix fàcilment. També es recomanable evitar que es mullin les flors.

Sabies que…? la flor del pensament és comestible. Té un gust suau i dolç i sol utilitzar-se com a acompanyament o condiment en plats com amanides, pastes, truites, carns, peixos, vinagretes o fins i tot pastissos i gelats. A més a més del gust i de les propietats medicinals de la flor, és un excel·lent element decoratiu que aportarà un toc de distinció als teus plats.

I a l’interior de la teva llar El Croton li donarà color!

El Croton (Codiaeum variegatum) és una plana d’interior que es caracteritza per les seves fulles de colors vius que van del groc ataronjat fins al vermell.

  • Lloc: cal col·locar la planta en un lloc molt lluminós, prop d’una finestra, però evitant sempre la llum de sol directa. També l’afavoreix estar en un lloc amb força humitat.
  • Reg: el croton necessita un reg regular, mantenint la terra humida.
  • Manteniment: cal evitar que la planta experimenti canvis bruscs de temperatura, ja que podria perjudicar-la. També és important vaporitzar i netejar les seves fulles regularment.