Per aquests dies calorosos, en que molts esteu de vacances, no hi ha res millor que un bon refresc. Des de Cal Tino us proposem aquest: llimonada a la menta (es pot canviar la menta per les espècies que es vulgui)

Ingredients:
4 % sucre (del tipus que sigui). La proporció de sucre pot variar en funció de les preferències de cadascú.
11 % suc de llimona, si poden ser madures millor que millor.
84 % aigua mineral
1 % menta fresca (fulles i tija) (també es poden utilitzar altres espècies, això variarà en funció dels gusts de cadascú).

Preparació:
Es barregen tots els components, en fred, i un cop s’ha dissolt el sucre, s’hi posa a macerar la menta, que ha de quedar totalment coberta de líquid. Es deixa macerant 24 hores a temperatura ambient. Passat aquest període de temps es cola (a no ser que vulguem que la menta deixi més gust) i es posa a la nevera. Fora la nevera no es conserva. A la nevera dura més d’una setmana. Si no hi afegim sucre ni llimona, tindrem només una aigua aromatitzada amb el gust de la planta que hàgim afegit.