Perquè el teu arbre de Nadal visqui i puguis trasplantar-lo al jardí un cop passades les festes és important que sigui un arbre amb arrels, ja que hi ha arbres que es cultiven especialment per aquestes festes i tenen les arrels tallades.

Partim del punt que els avets són plantes d’exterior i necessiten temperatures fresques per créixer bé, motiu pel qual hem d’evitar el seu temps en interior.

Durant les festes…

El lloc: durant les festes és important col·locar l’arbre en un lloc ben il·luminat, ventilat i allunyat de fonts de calor com ara radiadors o estufes.

Reg: cal vigilar que la terra es mantingui sempre lleugerament humida i vaporitzar les fulles de manera diària per compensar la falta d’humitat de l’ambient. La freqüència de reg ha de ser cada dos o tres dies i en abundància, per tal que l’aigua arribi a totes les arrels. Un bon consell és regar una mica, esperar a que la terra absorbeixi l’aigua i al cap d’una estona regar de nou perquè la terra quedi ben molla. Si l’avet compta amb un plat de recollida de l’aigua sobrera, cal buidar-lo després de cada reg, ja que l’acumulació a la base pot malmetre les arrels.

Decoració: també és important no recarregar l’arbre amb molts elements decoratius o llums molt pesades, ja que podrien malmetre’l.

Passades les festes…

Un cop acabades les festes de Nadal podem plantar l’arbre al jardí o trasplantar-lo a una torreta més gran. Perquè l’arbre ens visqui és important que el comprem amb totes les arrels, ja que sinó es morirà en les setmanes següents.

Cal podar l’arbre i buscar una torreta o lloc prou gran per poder plantar-lo amb totes les arrels, premsar bé la terra i regar-lo amb abundància després del trasplantament. La torreta o espai de plantació és important que tingui una capa de drenatge al fons (com podria ser terra volcànica o grava) per evitar acumulacions d’aigua que puguin podrir les arrels.

En balcons i terrasses és important mantenir la terra sempre humida i que el lloc on estigui sigui fresc.