Les plantes d’interior són un recurs decoratiu fonamental per a aportar frescor i naturalitat a qualsevol ambient de la nostra casa. Encara així, moltes vegades, ens deixem portar per l’atractiu d’una varietat, en comptes de pensar en tots els factors que hem de tenir en compte per a una bona elecció.

TIPS PER A TRIAR LES MILLORS PLANTES D’INTERIOR PER LA TEVA LLAR:

Llum i temperatura: Quanta més llum natural rebi la planta, millor qualitat de vida! No fa falta que hi hagi una finestra just al costat, però sí que s’il·lumini l’espai amb l’entrada de llum indirecta. La temperatura ideal és entre els 18 °C i 24 °C. Evita els canvis bruscos.

Espai: Cal tenir en compte les dimensions de l’habitació i el tipus de mobiliari que presenta. Si és un espai amb un gran nombre de mobles, millor optar per plantes petites. En canvi, si l’habitació és àmplia amb espais buits i poc mobiliari, pots triar plantes de major grandària, com una Kentia o una Dracena.

Estil: El look de la teva casa també marcarà l’elecció de la varietat. Hi ha plantes que lliguen amb un estil més rústic (Halgueres, Ficus benjamina, …), unes altres amb una tendència més minimalista (Suculentes, Pileas, Peperomías, …), de caràcter tropical (Monstera, Alocasia, Dieffenbachia , Calathea, …), etc.

Temps: Com a ésser viu, la planta necessita un temps de dedicació per al seu manteniment. Si estàs molt temps fora de casa, és millor que et decantis per varietats més resistents i que no necessitin massa atenció (Zamioculca, Sanseviera, …).

Com veu, són molts els factors que ha de tenir en compte a l’hora de triar la millor planta d’interior per a la seva llar. Recordi sempre pensar en les exigències de la planta; per això és imprescindible conèixer el seu hàbitat natural i les seves necessitats ambientals.