Les Calatheas són valorades tant per la seva estètica com per la seva habilitat per a purificar l’aire, la qual cosa les converteix en una opció favorita per als espais interiors.

Calathea, la diva de les plantes d’interior

Les Calathea, un gènere de plantes tropicals originàries d’Amèrica del Sud.

Aquestes plantes són membres de la família Marantaceae i existeixen nombroses espècies i varietats. Una característica distintiva de les Calathea són les seves fulles grans i vistoses, de patrons i colors variats. Algunes espècies tenen fulles amb tons de verd, porpra, rosa i blanc, i presenten patrons cridaners, com a ratlles, taques o línies. Aquestes fulles es tanquen durant la nit i s’obren novament de dia, la qual les anomenem “plantes d’oració” o “plantes vivents”.

calathea-planta-interior-purifica-purificadora-aire-caltino-garden

Varietats més populars de calatheas

Algunes de les varietats més populars de calatheas que pots trobar normalment a Cal Tino Garden són:

  • Calathea Orbifolia: Aquesta varietat presenta fulles grans i rodones amb un patró distintiu de ratlles blanques i verdes en la part superior, i un to porpra en la part inferior.

  • Calathea Makoyana (planta peacock): També anomenada “planta paó”, aquesta varietat presenta fulles ovalades amb un patró complex de tons verd fosc i verd clar, amb línies de color porpra fosc en la part inferior.

  • Calathea Lancifolia (planta ratlla): Les seves fulles són allargades i estretes, amb ratlles horitzontals verd fosc i verd clar.

  • Calathea Zebrina (planta zebra): Les seves fulles tenen un disseny únic de ratlles verdes i platejades que s’assemblen a les ratlles d’una zebra, tenen una forma allargada i destaquen per la seva coloració vibrant.

  • Medalló de Calathea: Aquesta varietat té fulles arrodonides amb un patró central en forma de medalló, que és de color verd fosc amb vores més clares. La part inferior de les fulles té un to porpra fosc.

Aquestes són només algunes de les varietats més conegudes de calatheas. Cal destacar que hi ha moltes més espècies i varietats dins del gènere Calathea, cadascuna amb les seves pròpies característiques i atractius únics.

5 plantes que purifiquen l’aire

Llegeix més

La Calathea en interiors

En conrear Calathea en interiors, és important proporcionar-los les condicions adequades. Prefereixen una ubicació amb llum indirecta brillant, però eviten la llum solar directa, ja que pot danyar les seves fulles. També es beneficien d’un ambient humit, per la qual cosa ruixar les fulles amb aigua o col·locar la planta en una safata amb còdols humits pot ser beneficiós. Quant al reg, és essencial mantenir el sòl lleugerament humit, però evitant l’excés d’aigua estancada en el test. L’ús d’aigua filtrada o deixar reposar l’aigua de l’aixeta durant 24 hores abans de regar pot ser útil per a evitar l’acumulació de sals i clor, que podrien danyar les arrels sensibles de la Calathea.

En resum, les Calathea són plantes d’interior atractives i versàtils, apreciades per la seva bellesa i la seva capacitat de purificar l’aire. Amb el cuidat adequat, aporten un toc tropical a qualsevol espai interior.